Παγωτά Β. Κουβίδης
Η Εταιρεία Β. Κουβίδης ξεκίνησε το 1968, από ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στο χωρίο της Τυλίσου. ιδρυτής της είναι ο Ε. Κουβίδης. Πρωτοπόρο πνεύμα της εποχής του ο ίδιος, γυρνούσε σε όλη την περιοχή και μάζευε το αγνότερο γάλα ως πρώτη ύλη για την παραγωγή του παγωτού. Μέχρι το 2000, η εταιρεία είχε την ονομασία "Παγωτά Ψηλορείτης" και η επιχειρηματική της δράση περιοριζόταν στα γεωγραφικά όρια του Ν. Ηρακλείου οπού διανεμόταν σε μικρή όμως κλίμακα.
Από το 2000 ανέλαβε την εταιρεία ο υιός του Β. Κουβίδη και μια σειρά αλλαγών έλαβε μέρος, κυριότερη εκ των οποίων είναι η μεταφορά της επιχείρησης σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε οικόπεδο 4.500 τ.μ., στους Κουμπέδες Γαζίου (9ο χλμ Ηρ.-Γαζίου). Παράλληλα πραγματοποιείται και μια μεγάλη επένδυση σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με απώτερο σκοπό τόσο την αύξηση όσο κυρίως την βελτίωση της παράγωγης των παγωτών της εταιρείας.
Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι να παράγει και να παρέχει στους πελάτες της, ποιοτικά προϊόντα, υψηλών προδιαγραφών. Γι’ αυτό χρησιμοποιεί μόνο πιστοποιημένα αγνές πρώτες ύλες, με ιδιαίτερη έμφαση στο φρέσκο γάλα. Η εταιρεία "Παγωτά Β. Κουβίδης" είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000:2005 για τη ποιότητα στην παραγωγή, την Εμπορία και την Διανομή Παγωτού.
Επιπρόσθετα των παραπάνω, σε τακτά χρονικά διαστήματα, πέρα των εσωτερικόν ελέγχων που οι ίδιοι συστηματικά διεξάγουν για την άριστη λειτουργιά της γραμμής παραγωγής, γίνονται έκτακτες δειγματοληψίες από εξειδικευμένο, ελεγκτικό κέντρο πιστοποίησης, ακριβώς για την διασφάλιση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της εταιρείας, που είναι η επακριβής τήρηση των αυστηρών κανόνων ασφάλειάς στην παραγωγή. Αυστηροί κανόνες υγιεινής των εγκαταστάσεων.
Η μοναδική παραδοσιακή συνταγή και τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούνται, (ξηροί καρποί, φρέσκα φρούτα, πλούσια σε γεύση σιρόπια κτλ.) καθιστούν τα παγωτά της εταιρείας, προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσια σε γεύση.